Hotel Carlshamn redo att möta sommaren

-Vi är laddade till tänderna!

Hotel Carlshamn klär sig i sommarskrud och lockar med härligt somrig meny, god dryck, trubadurer, grillkvällar och framförallt – närheten till havet.

-Vi är laddade till tänderna och vill verkligen göra något extra för alla som bor i Karlshamn, säger restaurangchefen Anna Johnsson.

Av Mikael Svensson, text & foto

-Vi är inte bara övernattning för hotellgäster, utan har så mycket mer att erbjuda alla som bor i Karlshamn. Vi vill verkligen att de ska komma hit och se vilka upplevelser vi kan ge dem.

Restaurang Carlshamn By the sea

Vi är mer än bara ett hotell och har så mycket att erbjuda Karlshamnsborna säger Hotel Carlshamns restaurangchef Anna Johnsson.

Tidigare var det en extern krögare som drev restaurangdelen hos Hotel Carlshamn. Men för några år sedan tog hotellet själva över ägandet och konceptet Carlshamn by the sea etablerades. Hotellet ligger ju vid havet och den havsnära känslan vill Hotel Carlshamn förstärka på alla plan.

Fast ordet ”hotell” misstolkas ibland av karlshamnsborna menar Anna Johnsson.

-Vi är inte bara övernattning för hotellgäster, utan har så mycket mer att erbjuda alla som bor i Karlshamn. Vi vill verkligen att de ska komma hit och se vilka upplevelser vi kan ge dem.

Restaurang Carlshamn By the sea

Anna Johnsson, restaurangchef, och Robin Uller, kökschef, hälsar alla välkomna till Hotel Carlshamns veranda som utöver god mat bjuder på massor av spännande saker i sommar.

Restaurangdelen har fått ett nytt ansikte efter att ha renoverats under vintermånaderna. Ytor har öppnats upp för att släppa in ljuset och loungedelen har blivit större, mer framträdande och en perfekt sällskapsyta efter att DJ-båset tagits bort. Lite förändringar av valven in till restaurangdelen ger en helt ny känsla. Och sällskap som vill ha restaurangkänsla, men ändå sitta avskilt, kan boka in sig i VIP-logen.

-Den nya planlösningen har gett oss mer flexibilitet, säger Anna Johnsson som tillsammans med kökschefen Robin Uller jobbar hårt med olika koncept.

-Vi har till exempel quiz och vinprovningar.

Men den bästa tiden är här och nu, när sommaren knackar på dörren och fler gäster vill utnyttja uteserveringen.

-Sommarmenyn är något alldeles extra, lovar Robin Uller som hoppas att Karlshamnsborna ska titta inom och testa av vad han har att erbjuda.

Restaurang Carlshamn By the sea

Kökschefen Robin Uller lovar gästerna en spännande sommarmeny.

Direkt från grillgallret

Olika aktiviteter som quiz, trubadurer och annat spännande blir det också. Och i utebaren serveras goda och svalkande drinkar, med eller utan alkohol väljer man själv.

-Vi kommer självklart ha grillbuffé här i sommar. Och vi kör ett koncept som heter grill a la minute, vilket innebär att det vi serverar kommer direkt från grillgallret, berättar Robin.

Den stora händelsen i sommar är som vanligt Östersjöfestivalen och förra året fick Hotel Carlshamn positiv feedback från sina gäster.

-Det som uppskattades var att vi inte spelade hög musik, utan här kunde de sitta och prata med varandra. Samtidigt befann sig gästerna fortfarande mitt i festivalvimlet, säger Anna.

test2

Loungedelen har blivit större och mer inbjudande som sällskapsyta efter renovering.